Uncategorized

15 të burgosur shqiptarë hyjnë në grevë urie


Publikuar më:


Nisjen e grevës së urisë e konfirmojnë familjarët e të dënuarve. Por drejtues të burgut mohojnë grevën dhe thonë se po negociohet me të burgosurit, raporton Tv Klan.

Me kërkesë të gjykatës së Apelit të Vlorës, Gjykata Kushtetuese e shfuqizoi paragrafin numër 5 dhe 6 të nenit 278 të kodit penal që parashikonin dënim 7- 15 vjet burg për personat, që kapeshin me armëmbajtje pa leje.

Të burgosurit i janë drejtuar edhe gjykatave të shkallës së parë, të cilat i kanë dënuar për këtë vepër, por gjykatat respektive janë në pritje të qëndrimit nga ana e Gjykatës së Lartë.

Kjo e fundit pritet të shprehet për mënyrën se si do të trajtohen personat që janë dënuar para shfuqizimit të këtij ligji.

 

The post 15 të burgosur shqiptarë hyjnë në grevë urie appeared first on Lajminet.

Comments
To Top