19,04,2024

Ferizaj

Rehabilitimi dhe modernizimi linjës hekurudhore edhe në drejtim të Hanit të Elezit

Rehabilitimi dhe modernizimi linjës hekurudhore që përshkon Kosovën në drejtim të Hanit të Elezit ishte temë e bashkëbisedimit të nënkryetarit të komunës Menduh Vlashi me zyrtarët nga Hekurudha e Kosovës, Zijadin Jusufi, udhëheqës i projektit të rehabilitimit të linjës...

Tri projekte madhore me interes për komunën

Gjatë këtij viti Drejtoria për Urbanizëm dhe Mjedis në Ferizaj, përveç aktiviteteve të rregullta në prioritet do t'i ketë tri projekte madhore me interes për komunën. Kështu ka bërë të ditur i pari i kësaj drejtorie Faik Grainca,gjatë një konference...

Komuna e Kaçanikut fillon me implementimin e dy projekteve kapitale

Drejtorët e drejtorive komunale raportuan sot për aktivitetin e tyre gjatë javës së kaluar në mbledhjen e rregullt të fillimjavës. Takimin e udhëhoqi Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi. Drejtori për Arsim dhe Kulturë Enver Kamishi tha se ka...

Kurora lulesh dhe akademi përkujtimore për dëshmorin Sherif Frangu

Më rastin e shënimit të 35 vjetorit të rënies së dëshmorit Sherif Frangu, u vunë kurora lulesh dhe  dhe u mbajtë akademi përkujtimore. Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti i shoqëruar me përfaqësues të tjerë të institucioneve komunale, aktivist...

Përkujtohen 5 martirë dhe dy dëshmorë në fshatin Gaçkë

Qindra bashkëfshatarë , përfaqësues të organeve komunale dhe nga subjektet politike ishin mbledhur sot për të përkujtuar 17 vjetorin e rënies së dy dëshmorëve dhe 5 viktimave të vrarë nga forcat serbe. Qindra bashkëfshatarë , përfaqësues të organeve komunale dhe...

Kryetari i DS Mexhid Ramusa: Migjen, pse nuk po reagon për dëshmorin Nazmi Uksmajli

Kryetari i Demokracisë Studentore Mexhid Ramusa ka  reaguar ndaj Bashkim Fazliu – Migjenit,pas publikimit të këtij të fundit për politizimin e dëshmorëve, duke mbrojtur dëshmorët e kombit dhe duke aluduar se nuk po bëhet politizimin me varrezat e dëshmorëve...

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal përkrahë komunën e Ferizajt me -70,000.00 €

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal përfaqësuar nga Bajram Gecaj, Zëvendësministër në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal  dhe  kryetari i komunës së Ferizajt  Muharrem Svarqa dje  kanë nënshkruar “Marrëveshje Mirëkuptimi” për realizimin e projektit; Asfaltimin e rrugës përgjatë hekurudhës" në Ferizaj. "Përmes...

Bashkim Fazliu: Kundër politizimit të varrezave të dëshmorëve

Pas organizimit të Forumit të Gruas Demokratike në Ferizaj  për shënimin e demonstrative të  ‘81-shit dhe mbjelljes së pishave  tek varrezat e Dëshmorëve, ka reaguar Bashkim Fazliu-Migjeni, i cili këtë e ka quajtur si politizim të varrezave të dëshmorëve. Reagimin e...

RrGGK kërkon zgjatjen e pushimit të lehonisë me pagesë

Në kuadër të mbledhjes së Lobit për Barazi Gjinore në Kosovë me moton “Barazi gjinore,të drejtat e grave dhe procesi i anëtarësimit të Kosovës në BE” ka marrë pjesë edhe Grupi avokues nga Ferizaj Grupi avokues nga Ferizaj ka qenë i...

KVF “Ferizaj” inkuadrohet në elitën e volejbollit Kosovarë në konkurrencën e femrave

Sot KVF "Ferizaj" edhe zyrtarisht është inkuadruar në Super Ligën e Kosovës në volejboll. Vashat e KVF Ferizaj sot zhvilluan takimin e fundit në Ligën e Parë. KVF "Ferizaj" arriti që me rezultat 3:2 të shënojë fitore ndaj Akademia "Drita" nga...

Tjera

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj dhe Ministria e Zhvillimit Rajonal nënshkruajnë Memorandum për bashkëpunim në Zhvillimin Rajonal

Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Prof. Dr. Agron Bajraktari, dhe ministri i Ministrisë të...