26,05,2024

Editorial

Rasti i Bushit kundër Gorit dhe Hashim Thaçi

Hashim Thaçi duhet të betohet tek varri i Komandantit legjendar Adem Jashari Në zgjedhjet Presidenciale të SHBA-së në vitin 2000, kishte ndodhur një rast i paprecedentë: Gjykata Supreme e SHBA-së kishte hedhur poshtë dhe si antikushtetuese vendimin e Gjykatës...

Qartësimi i mospërputhjes së Islamit dhe terrorizmit është faktor i rëndësishëm i sigurisë 

Pështjellimet që janë krijuar ndërmjet fesë Islamit dhe terrorizmit, mund të ndikojnë goxha negativisht në luftën kundër këtij krimi monstruoz. Terrorizimi si një dukuri me përmasa goxha serioze për shkatërrimin e ndjenjës së sigurisë së individit dhe shumë sfidues për...

Ferizaj i Qëndresës në ngjarjet e vitit 1981

Shkruan Imri Ilazi -Demonstratat studentore të 11 Marsit 1981, dhe burgosja e shumë pjesëmarrësve ndikuan që kërkesat për Kosovën Republikë të bëhen edhe publikisht. Këmbëngulësia studentore në Prishtinë edhe në fund marsit dhe fillim prillit të vitit 1981 dhanë kushtrimin për...

Kundër vizitës së Kryeministrit Serbisë në Kosovë!

Valon Halimi -Disa media të shkruara dhe elektronike në Kosovë, janë bërë për tu ardhur keq, se në çfarë gjendje janë ardhur. Ato më shumë shkruajnë dhe bëjnë fushat denigruese, shantazhojnë Kryeministrin e vendit tonë, se sa merren me vizitën...

A kishim nevojë për shtratin e Prokrustit?

Zyrafete Ramadani-Shala -Nuk kalon ditë që të mos na rastisë të lexojmë në shtyp e portale shkrime që shfaqen si shpërthim i mllefit të grumbulluar dhe si reagim ndaj frustrimeve të përditshme me të cilat po përballemi, shkrime nga profile...

Mu hiqni sysh, boll me keni vra!

I nderuar kryetar i Qytetit tim. Qytetit tim, tashme te ndaluar M. Sfarqa, po te them I nderuar, si te gjithe qytetaret tjere (edhe pse ti se meriton kete nderim nga shkrimi im). Ti, e di shume mire te...

Kultura e Ferizajt në Zyren e Kryetarit!

Kultura e Ferizajt në Zyren e Kryetarit! Kisha pritur nga ora shtatë e gjysmë deri në ora njëmbëdhjetë që të vinte Kryetari Muharrem Sfarqa në komunë. Ishte ftohtë i thatë, por nuk binte as shi, as dëborë, as diell (çudi...

Tjera

Arrestohet një person në Ferizaj, i dyshuar se ka kryer rrëmbim të një personi në Fushë Kosovë

Me datë 25.05.2024 rreth orës 09:35 policia rajonale e Ferizajt ka pranuar një informatë me telefon nga një femër...