29,09,2023

Editorial

Shëndetin qytetarë kanë për obligim ta ndihmojnë spitalet dhe klinikat private

Dr. Bardh Zeqiri Nuk do duhej të ishte, por tani është nevoja të ju ftojmë në këtë gjendje pandemie, të bëhemi bashkë me institucionet publike edhe ne spitalet private, bashkë me gjitha klinikat. Qytetarët dhe institucionet publike kanë nevojë për ndihmë dhe kapacitete shtesë...

NE, FITIMTARËT, GJYKATA NDËRKOMBËTARE E DREJTËSISË DHE MITI SERB!

Dr. Sc. Salihe Salihu Botërisht është i njohur fakti që sovraniteti dhe pavarësia e Kosovës janë legjitime dhe këtë legjitimitet e ka ri-fuqizuar edhe Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë më 22 korrik 2010. Në vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë ishte dhënë përgjigje përfundimatare se shpallja e...

GJYKATA SPECIALE DHE ÇLIRIMARET

Ushtria Çlirimtare e Kosovës ishte projekti i fundit, në të cilën populli shqiptarë i Kosovës arriti të prekte ëndrrën shekullore, në kërkim të lirisë. U dashtë mund, djers e gjak për të arritur deri këtu. Për më shumë u...

Marrëveshje e paqes së përjetshme

Dr. Sc. Salihe Salihu " Asnjë traktat apo Marrëveshje Paqeje nuk do të jetë e vlefshme kur ka një çështje/lëndë të rezervuar në heshtje për një luftë në të ardhmen " Në shumë procese në mirëmbajtjen e rendit paqësor është e...

POSTZHVILLIMI DHE POSTBUXHETI

Që nga paslufta, Ekonomia e Kosovës nga të gjitha Qeveritë në një mënyrë është lënë anash përshkak të problemeve politike të cilat janë reflektuar në Republikën e Kosovës. Dhënja prioritet problemeve politike dhe lënja anash e Ekonomisë...

Topalli: Hapet kufiri ajror me Zvicrën, mërgimtarët në karantinë

Qeveria e Kosovë : i duam vetëm parat e mërgimtarëve, por mërgimtarët i fusim në burg (karantinë)! Rrini aty ku jeni! Sot mediat kanë raportuar se prej 15 qershorit hapet kufiri ajror me Zvicrën dhe qytetarët e dy vendeve mund...

MENDËSIA DHE LINGUISTIKA LATERGJIKE E RINISË TONË

Kognicioni social dhe linguistika bashkëveprojnë për të vu në pah qëndrimet, atribuimet, dinamikat e grupit dhe paragjykimet. Sipas teorive sociale rrethanat aktuale na bëjnë te varur. Ne , kosovarët si popull në tërësi për dekada përjetuam  presione sistematike që tunduan shëndetin tonë psikologjik .Por, si rrjedhojë...

Histori e arsimit shqip në fshatin Jezerc

Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore Jugosllavia qeverisej nga forcat komuniste, e  këtë fat e kishte edhe Kosova sepse ishte krahinë autonome e Serbisë .Për fat të keq këto forca atëbotë u ndalonin çdo gjë shqiptarëve si të...

Unë jam i biri i një dëshmori

STATUS ME SHKAS Duke u nisur nga deklaratat e disa individëve, po edhe nga deklarata e fundit akuzuese e Shkëlzen Gashit po e shkruaj këtë status. Unë jam i biri i një dëshmori, i cili e dha jetën për...

UÇK- ja!

Si duket pishtarët e errët të Serbisë jugosllave kanë filluar të dalin në dritë me ide të ndryshme, shkatërruese dhe të dëmshme kundër shtetit të Kosovës, kundër forcimit të Kosovës sonë të dashur, për të cilën të gjithë kemi...

Latest News

Mbahet Akademi solemne e Koncert Memorial në nderim të Dëshmorëve të Kombit në Ferizaj

Mbrëmjen e sontme tek Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Ferizaj, është mbajtur akademi...