22,02,2024

Editorial

Kombi shqiptar përballë gjeopolitikës rajonale e globale

 Nuk po mallkojmë errësirën shekullore që na detyroi të mbijetojmë përmes tragjedive të mëdha, por po synojmë të ndezim një dritë qiriri dhe shprese për të dallë nga errësira në dritën e diturisë dhe të shpëtimit. Mjaft vepruam si...

Rexhep Bislimi Hero, meteor që nuk shuhet kurrë

Skruan: Ilir Haliti Një shok veprimtarie, të cilin nuk mund ta harroj  kurrë është Rexhep Bislimi. Po ashtu në mesin tonë ishte i pandashëm edhe veprimtari,  Isak Maloku, i fshatit Batllavë të Llapit.  Më Rexhep Bislimin u njoha, nëse nuk...

Labinot Azemi, djaloshi që po shuan vatra zjarresh të vuajtjve të ndezura nga bullizmi

Intervista me z. Labinot Azemi, djaloshi që po shuan vatra zjarresh të vuajtjve të ndezura nga bullizmi. Dhe me të drejtë e gëzon epitetin "Djaloshi i pathyeshëm", apo siç preferojnë ta quajnë disa nga viktimat "Motivuesi". Ferizajpress: I nderuar, jemi...

Evokim për birin e madh të kombit, Rifat Avdiu

Shkruan: Xhevdet Ismaili Ishin kohë vendimtare… ishte tetëdhjetë e njësha. I prangosur në trojet e tija të lashta , kombi ynë po vlonte për brenda, shpirti po i digjej për liri. Nga brenda një zë i thirri fuqishëm! Boll...

STIL-i, fjalë e pastër puro shqip

Për fjalën “stil” janë dhënë shumë komente “definicione” nga shkrimtar, artist, publicist, filozofë te cilët nga këndvështrimi i tyre kanë dhënë kuptimin e fjalës STIL-i Kurse unë iu kam referuar librit të HISTORIS SË ARTIT nga H.W. JOHANSON, Libri është...

8 Mars – Apel për gratë në Rusi

Dr. Sc. Salihe Salihu 8 Marsi do të ishte një ditë kur të gjitha gratë në botë duhet të kërkonin më shumë të drejta për gratë dhe të hiqnin qafe diskriminimin në bazë gjinore. Por sot, nuk është një ditë vetëm...

Një përpjekje për rikuperimin e humbjeve në procesin edukativo-arsimor

Shkruan: Nehat Mustafa, ish-zëvendësministër i Arsimit Arsimi dhe Pandemia COVID – 19 Organizimi i procesit edukativo – arsimor në kushte pandemie ka përfshirë 3 vite shkollore, në periudha dhe intervale kohore të ndryshme. Secili nga vitet shkollore është goditur në masë të...

LUFTË APO PAQE – INDICE KUNDËRTHËNËSE?

Dr. Sc. Salihe Salihu Viti 2022 filloj me tone të tensionuara në dy fronte, në njërën anën kërkohet luftë e cila ka probabilitet të zhvillohet e të shtrihet në përmasa të gjëra.Në anën tjetër është mpreh aktualizimi i axhendës për...

Pse Pro-Ballkanit të Hapur?

Dr. Sc. Salihe Salihu Të gjithë e njohim politikën hegjemoniste të Serbisë por kryesorja që Kosova nuk e lejonë të arrinë te qëllimi sepse kur dihet qëllimi i kujtdo qoftë ka kundër reagime dhe ndërmirren masa efikase që në fillim....

Agimi Aliu, Kryeministër që i duhet Kosovës

Shkruan: Gëzim Arifi Zgjedhjet e fundit nacionale në Kosovë i fitoi një adoleshent politik, shumë ambicioz me llafe, por i cili kohëve të fundit është përkthyer në një dështak qesharak, që çka ka kritikuar dikur, sot himne po i thurë. Opozita...

Tjera

34 mësimdhënës nga Ferizaj, certifikohen në kuadër të projektit të BE-së

34 mësimdhënës nga 3 shkolla të Ferizajt, u certifikuan në kuadër të projektit KosEd. Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim...