Uncategorized

Ulet numri i migrantëve në Greqi gjatë marsit


Publikuar më:


Kampi afer fshatit Idomeni, Greqi

Sipas raportit të Agjencisë Evropiane për Menaxhim të Bashkëpunimit Operacional të Kufijve të Jashtëm (FRONTEX), totali i emigrantëve, të cilët janë parë të kalojnë kufijtë e jashtëm BE-së në Mesdheun Lindor gjatë  muajit mars ka arritur në 26 460, që është gjysma e atyre të shkurtit.

“Në përputhje me marrëveshjen BE-Turqi miratuar nga Këshilli i Evropës më 17-18 mars, Greqia deklaroi se do të kthente në Turqi emigrantët që arrijnë në ishujt e saj pas datës 20 mars. Rreth 3 500 emigrantë kanë mbërritur në Greqi në 11 ditët e fundit të muajit mars. Ky numër lidhet me shifrat prej 22 900 personash, të cilët janë zbuluar të kenë kaluar ilegalisht kufijtë në ishujt grekë dhe në pjesën tjetër të rrugës së Mesdheut mes datave 1 dhe 20 mars”, thuhet mes tjerash në njoftimin e FRONTEX-it.

 

 

The post Ulet numri i migrantëve në Greqi gjatë marsit appeared first on Lajminet.

Comments
To Top