Uncategorized

Serbët i trembën rritjes së numrit të boshnjakëve në Bosnje


Publikuar më:


Sarajeva

E përditshmja serbe “Blic” ka ngritur diskutimin nëse BeH po bëhet vetëm e boshnjakëve. Në këtë raport thuhet se numri i të regjistruarve me nacionalitet boshnjak arrin në afro 2 milionë.

7340dd7e9dc5c9aaa44519476406840c

“Në Bosnje e Hercegovinë, 50.11 për qind e popullatës janë boshnjak, 30.78 për qind serb dhe 15.78 kroatë. Sipas këtyre të dhënave, në Bosnje jetojnë 1.769.592 boshnjakë, 1.086.733 serbë dhe 544.780 kroatë, ndërsa përqindja e atyre që janë të paqartë ka arritur në 27.055 për qind”, thuhet në këtë raport, transmeton lajmi.net.

Ndërsa siç është bërë e ditur, numri total i banorëve në BeH kalon në mbi 3 milionë e gjysmë./lajmi.net

The post Serbët i trembën rritjes së numrit të boshnjakëve në Bosnje appeared first on Lajminet.

Comments
To Top