Uncategorized

Reagon Tirana, Greqia po përzihet në punët brendshme të Shqipërisë


Publikuar më:


Ditmir Bushati

Sipas ministrisë ky reagimi përbën ndërhyrje të vazhdueshme në punët e brendshme të shtetit shqiptar dhe sipas deklaratës, reagimi bie ndesh me angazhimin e Greqisë për marrëdhënie të fqinjësisë së mirë.

“Është e papranueshme që, apriori dhe çdo herë, të nxiten dhe legjitimohen pretendime paternaliste mbi Himarën. Si historia ashtu dhe e tashmja dëshmojnë qartazi se nuk ekziston kurrfarë baze për të reklamuar Himarën si hapësirë minoritare”, thuhet në reagim e ministrisë.

Në deklaratën e saj ministria thekson se përpjekjet e vazhdueshme për të instrumentalizuar çdo pakënaqësi individuale ose kolektive, synojnë shtrembërimin e realitetit të bashkëjetesës së shkëlqyer midis popullsisë shqiptare dhe minoritetit grek.

Ky incident u interpretua nga Athina si një cenim i të drejtave të minoritetit.

The post Reagon Tirana, Greqia po përzihet në punët brendshme të Shqipërisë appeared first on Lajminet.

Comments
To Top