Uncategorized

Namik Dokle ‘rrëshqet’ në ofendime


Publikuar më:


Namik Dokle

Në një status në Facebook, Dokle e ka sjellë përmes një shembulli dhe disa shprehjeve të urta popullore, situatën për ngjarjen që ndodhi.

Lexoni më poshtë çfarë shkruan deputeti i PS Namik Dokle:

Koha është e pamëshirshme, edhe fjalëve te urta popullore, te përdorura ne shekuj, ua ndryshon sensin…Ja tre shembuj:
1.Dikur…” Sheh rrushin rrushin e piqet.” Tani…” Sheh molla mollën dhe kalbet.”
2.Dikur…” Beri një vrime ne ujë.” Tani…” Beri një vrime me brekë.”
3. Dikur…” Kur pula bën vezën, gjeli këndon ne maje te plehut.” Tani… “Kur pula bën vezën, gjelit i dhemb by…”
Cila ju pëlqen me shume? A ju kujtohet ndonjë tjetër?

The post Namik Dokle ‘rrëshqet’ në ofendime appeared first on Lajminet.

Comments
To Top