Uncategorized

Maqedonia shpëton vendet e BE-së nga fluksi i migrantëve


Publikuar më:


Migrants wait at Greece's border with Macedonia, hoping to enter Gevgelija, Macedonia August 22, 2015. Police and soldiers deployed along Macedonia's southern border with Greece struggled on Saturday to control the numbers of refugees and migrants, many of them fleeing Middle East conflicts, seeking to reach western Europe.  REUTERS/Ognen Teofilovski - RTX1P6KK

Në mars, 4.930 migrantë ilegalisht e kanë kaluar kufirin, që është për 10 për qind më pak se në krahasim me muajin e njëjtë në vitin 2015.

Nga “Fronteks” mes tjerash konstatojnë se falë marrëveshjes së BE-së me Turqinë për kufizimin e fluksit migrues dhe operacionit të NATO-s në Detin Egje, në mënyrë të konsiderueshme është ulur numri i migrnatëve, të cilët arrijnë në ishujt grek.

Gjatë marsit numri ka qenë 26.460, që është më pak se gjysma e numrit të regjistruar në shkurt të këtij viti, ndërsa megjithatë tre herë më i madh nga maji i vitit të kaluar.

“Në gjysmën e parë të prillit janë regjistruar 100 persona  të cilët arrijnë për një ditë”, theksohet në kumtesën nga “Fronteks” dhe shtohet se rritet fluksi migrues nëpër rutën qendrore të Detit Mesdhe përmes Italisë gjegjësisht në mars 9.600 migrantë arritën në Gadishullin Apenin.

The post Maqedonia shpëton vendet e BE-së nga fluksi i migrantëve appeared first on Lajminet.

Comments
To Top