Uncategorized

Kriza politike në Maqedoni i bllokon fondet e BE-së


Publikuar më:


BE ka konfirmuar lajmin për ndërprerjen e fondeve të IPA-s, për Maqedoninë.

Nga Komisioni Evropian theksuan se është e vërtetë gjithashtu që preket edhe Korridori 8, i cili ka të meta të shumta në sektorin e transportit, dhe që e bëjnë të pamundur planifikimin dhe koordinimin për investime të mëdha infrastrukturore.

Pavarësisht se nuk thuhet në mënyrë të specifikuar që ky shkurtim fondesh është si një sanksion, nga KE-ja theksojnë gjithsesi se përkeqësimi i krizës politike e ka bërë qeverinë dhe administratën, ose të paaftë ose neglizhent në përgatitjen e reformave të nevojshme për shfrytëzimin e fondeve të BE-së në këta sektorë.

The post Kriza politike në Maqedoni i bllokon fondet e BE-së appeared first on Lajminet.

Comments
To Top