22,06,2024

26 vjet nga deklarata e 2 Korrikut

Must Read

Këtë të shtunë shënohet 26 vjetori i miratimit të Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut, të cilën e patën miratuar delegatët e dikurshëm të Kuvendit të Kosovës, njofton Klan Kosova.

Sipas kësaj deklarate Kosova shpallej njësi e veçantë në kuadër të federatës së ish-Jugosllavisë.

2 Korriku i vitit 1990 njihet si data kur Kosova shënojë një nga hapat më të rëndësishëm për pavarësimin e mëvonshëm nga ish-federata jugosllave.

Më shumë se 100 delegatë kishin realizuar këtë veprim jashtë objektit të parlamentit të atëhershëm dhe në kushte të rrethimit policor.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img