Uncategorized

A po mbahen zgjedhjet në Maqedoni vetëm për partinë e Gruevskit?


Publikuar më:


Ilustrim

Mësohet se bartës i listës në njësinë zgjedhore numër 1 do të jetë ish kryeministri dhe njëherit kryetar aktual i VMRO-DPMNE-së Nikolla Gruevski, njësinë zgjedhore numër 2 do ta udhëheq Nikolla Poposki, njësinë e tretë Ilija Dimovski, të kaërtën Nikolla Todorov, të pestën Antonio Milloshosi dhe njësinë e 6 zgjedhore Vllako Gjorçev.

Tri partitë tjera më të mëdha: Lidhja Social Demokrate, Bashkimi Demokratik për Integrim dhe Partia Demokratike Shqiptare nuk i dorëzuan emrat e kandidatëve.

Sipas ekspertëve, zgjedhjet pritet të shtyhen, por edhe në se Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve, vendos t’i organizojë ato më 5 qershor, ata nuk presin që të arrihet shkalla e nevojshme prej 40 për qind e pjesëmarrjes, që zgjedhjet të quhen të vlefshme.

Nga ana tjetër, procesi vështirë se do të pranohej nga organizatat ndërkombëtare, duke qenë se tri partitë më të mëdha do ta bojkotonin atë.

The post A po mbahen zgjedhjet në Maqedoni vetëm për partinë e Gruevskit? appeared first on Lajminet.

Comments
To Top