Uncategorized

Zbardhet propozimi i SHBA-BE, PD: Ndërkombëtarët duan nenin 88


Publikuar më:


Burime nga PD bëjnë me dije se ndërkombëtarët, ashtu si edhe opozita duan rekomandimin 88 të Komisionit të Venecias. Gjithashtu shtojnë se SHBA dhe BE lëvizën nga vija e kuqe e kryeministrit.

Një tjetër propozim është se ndërkombëtarët do të monitorojnë përzgjedhjen e gjyqtarëve dhe prokurorëve për Vetingun, ndërsa kanë të drejtë që të skualifikojnë kandidatura të mundshme.

Vlerësimi i anëtarëve të Vetingut, sipas propozimit parashikohet që të bëhet nga 3 gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese të përzgjedhur me short nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese.

.

Comments
To Top