Uncategorized

Thethi, mrekullia e alpeve shqiptare


Publikuar më:


Aktiviteti i organizuar me mbështetjen e Ministrisë së Mjedisit, Bashkisë Shkodër, Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dhe GIZ, mblodhi së bashku banorët e zonës dhe vizitorë të tjerë, që iu drejtuan bukurive dhe freskisë së këtyre alpeve për të kaluar ditët e nxehta të verës.

Mes kostumeve popullore, tingujve të çiftelisë dhe traditave të hershme, kjo festë ka për qëllim promovimin e vlerave natyrore, klimaterike, turistike dhe kulturore të zonës.

Parku Kombëtar i Thethit shtrihet në zemër të Alpeve, ndërmjet bllokut të Bjeshkëve të Nemuna në perëndim dhe bllokut të Jezercës në lindje dhe ka një sipërfaqe prej 2630 ha.

Është një nga qendrat turistike më të rëndësishme të Veriut, 70 km larg nga qyteti i Shkodrës. Bën pjesë në komunën e Shalës të zonës së Dukagjinit.

The post Thethi, mrekullia e alpeve shqiptare appeared first on Lajminet.

Comments
To Top