Sport

Sot mbahet Mini-Maratona


Publikuar më:


mini-maratona

Sot në kryeqytetin e Kosovës do të mbahet Mini-Maratona 5km. Organizatorët e kësaj garë sportive Aferdita Paqarada dhe Diellza Kolgeci, kanë bërë më dije se kjo Mini-Maraton, ka për qëllim promovimin e jetës së shëndetshme, promovimin e individualitetit të secilit pjesëmarrës dhe energjisë pozitive duke i dhënë kontribut përsëri komunitetit.

Sipas organizatorëve, ky aktivitet sportive mbahet për herë të dytë, ndërsa këtë vit shënon një kauze shumë të rëndësishme “dhunën te gratë”.

Pjesëmarrja në Mini Maratona 5km, mund të jenë garues nga mosha dy vjeçare e tutje, ku mund të përfshihen vrapues për herë të parë, atletë profesionist e studentë.

Për dallim nga viti i kaluar, këtë vit kjo Mini-Maraton do të jetë fitues zyrtar, ndërsa garuesit do të ndahen në tri kategori. Kategoria e atleteve/vrapuesve profesionist, Kategoria e vrapuesve fillestar dhe Kategoria e fëmijëve.

Kjo ngjarje sportive nis me një festival muzikor prej orës 10:00. Garuesit do të vrapojnë nga Sheshi ‘Zahir Pajaziti’ deri te rrethi (Hotel Baci ) dhe kthimi në pikën fillestare ku planifikohet të mbahet Festival muzikor. /KosovaPress/

Comments
To Top