Uncategorized

Shqiptarët në Preshevë kërkojnë reduktimin e forcave të xhandarmërisë


Publikuar më:


Ai ka akuzuar forcat serbe të sigurisë, për krijimin e situatave të pasigurta për qytetarët e këtushëm.

Mehmeti ka kërkuar luftimin e forcave të tepërta dhe kufizimin e lëvizjeve të tyre, në mënyrë që mos të krijohet panik tek qytetarët. E këtushëm.

“Shtuarja e forcave ushtarake dhe xhandarmërisë, duhet të pakësohet, nuk po them të largohen tërësisht, por nuk është e nevojshme të jetë një numër kaq i madh dhe kjo duhet të reduktohet në aq sa ka nevojë e jo të ketë prezencë aq të madhe”, ka thënë Mehmeti për RTK-në.

Që nga përfundimi i luftës së armatosur në Luginën e Preshevës në vitin 2001, ky rajon është tej ngarkuar me prezencë të policisë, ushtrisë, dhe xhandarmërisë serbe.

Comments
To Top