Uncategorized

SHBA kërkon anulimin e zgjedhjeve në Maqedoni


Publikuar më:


Zgjedhjet në Maqedoni, Arkiv

“Akoma mbeten punë të pambaruara në lidhje me reformat në media, frikësimin e votuesve dhe listën zgjedhore. Faljet e presidentit, që u bënë më 12 prill, shtuan ndjenjën e pandëshkueshmërisë, sidomos për keqpërdorime të mundshme zgjedhore. Nëse mbahen zgjedhje më 5 qershor, ato nuk do të bëjnë asgjë në drejtim të zgjidhjes së krizës politike në Maqedoni, apo ndërtimit të besimit në institucionet e vendit, por vetëm do të vënë në rrezik integrimin euro-atlantik të vendit”, thuhet në reagim.

Shtetet e Bashkuara apelojnë te partitë politike që të mblidhet Kuvendi, të anulohen zgjedhjet, të shfuqizohet falja dhe të zotohen për një agjendë agresive të reformave të mishëruara në Marrëveshjen e Përzhinës (për zgjidhjen e krizës politike në Maqedoni)./rel

The post SHBA kërkon anulimin e zgjedhjeve në Maqedoni appeared first on Lajminet.

Comments
To Top