Uncategorized

Reagimi i Vuçiqit, pasi që BE shtyu bisedimet me Serbinë


Publikuar më:


Aleksandar Vuçiq

Vuçiq tha të premten se është “i zhgënjyer” me vendimin e kësaj jave, porse ai nuk do të ndikojë “rrugën strategjike dhe vendosmërinë” e Serbisë.

Serbia bën përpjekje t’i bashkohet BE-së pas izolimit të gjatë kohës së luftës në vitet 1990.

Serbia është bërë vend kandidat, por pret ende për të hapur negociatat.

Vuçiq tha se ato mund të nisin në shtator.

Ka frikë se nga shtyrja mund të përfitojnë grupet pro-ruse në Serbi, të cilat janë në favor të lidhjeve më të afërta me Moskën.

The post Reagimi i Vuçiqit, pasi që BE shtyu bisedimet me Serbinë appeared first on Lajminet.

Comments
To Top