Shëndetësi

Pse nuk duhet t’i pini ilaçet me lëngje


Publikuar më:


Pirja e ilaçeve me lëngje, aq më parë e llojeve të caktuara, në masë të dukshme mund të ulë veprimin e tyre.

Marrja e medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre, transmeton “Telegrafi”.

Hulumtuesit e Universitetit western nga Ontario, theksojnë që në situatën e këtillë veprimi i ilaçeve mund të përgjysmohet, ndërsa për të fajin e ka substanca kimike naringin, që gjendet edhe në lëng edhe në mollë.

Supozohet që pikërisht naringina bllokon mekanizmin e rëndësishëm për kalimin e molekulave të ilaçeve nga zorra e hollë në qarkullim gjaku.


To Top