22,02,2024

Tetori rozë, me aktivitete të shumta sensibilizuese kundër kancerit të gjirit

Must Read

Drejtoria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale në bashkëpunim edhe me Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, gjatë ditës së sotme kanë filluar aktivitetet sensibilizuese kundër kancerit të gjirit.

Aktivitetit i parë është mbajtur sot tek mamografi kryesor i kësaj qendre, ku është bërë thirrje që të gjitha gratë duhet të bëjnë mamografinë.

Me këtë rast drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Dr. Kemajl Emini, ka thënë se përgjatë këtij muaji parashihet të mbahen aktivitete të shumta sensibilzuese në mënyrë që të gjitha gratë pas moshës 40 vjeçare të bëjnë edhe mamografinë.

Të pranishmëve me një fjalë rasti ju është drejtuar edhe drejtoresha e QKMF-së Nadire Imeri , i cili ka thënë se QKMF ofron shërbim falas për gratë që duan të bëjnë mamografinë.

Ndërsa Xhevdet Haxhidema, shef i sektorit të diagnostikës, ka thënë se brenda ditës kryhen rreth 8 mamografi, ndërkaq sipas tij, mund të kryhen edhe më shumë mamografi, por problem me vete është se është vetëm një radiolog.

E nga ana tjetër edhe kryesuesja e grupit të grave të Kuvendit të Komunës, Mimoza Sojeva-Pajaziti, ka thënë se do të përkrah të gjitha aktivitete që do të zhvillohen gjatë këtij muaji.

U bë ë ditur se aktivitete për këtë muaj do të mbahen nëpër shkollat e qytetit të Ferizajt, ndërsa me datën 12 tetor do të mbahet një ligjëratë me Dr. Drita Demiri, specialiste e mjekësisë familjare, Dr. Ilir Kurtishi –onkolog, Dr. Bedri Osmani-kirurg torakal si dhe dr, Mirasad Ukshini-kirurg onkolog.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

34 mësimdhënës nga Ferizaj, certifikohen në kuadër të projektit të BE-së

34 mësimdhënës nga 3 shkolla të Ferizajt, u certifikuan në kuadër të projektit KosEd. Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img