Shëndetësi

Pse disa njerëz i kanë gjithmonë duart e ftohta


Publikuar më:


>Shpesh ndodh që njerëzit ankohen se duart e tyre janë të ftohta edhe kur nuk janë në një mjedis të ftohtë.

Ky nuk është një fenomen i pazakontë – sipas hulumtimit, trupi natyrisht rregullon temperaturën dhe nuk duhet të jetë një vend shqetësimi.

Ekspertët nga Klinika Mayo e kanë sjellë këtë fenomen më afër pacientëve nëpërmjet shkaqeve dhe simptomave themelore, si dhe rekomandimet se çfarë duhet të bëjnë.

Megjithatë, nëse keni duart e ftohta të vazhdueshme me një ndryshim në ngjyrën e lëkurës, mund të jetë një shenjë paralajmëruese.

Duar të ftohta mund të thotë një problem me nervat ose qarkullimin e gjakut, si dhe me inde të dëmtuara në pëllëmbët apo gishtat, transmeton ksp. Qëndrimi jashtë në kushte shumë të ftohta me ndjenjën e duarve të ftohta mund të jetë një shenjë e ngrirjes.

Simptomat më të zakonshme të duarve të ftohta: pëllëmbët e ftohta ose gishtat ndryshimi në ngjyrën e lëkurës në duar (zakonisht blu ose të bardhë) ngurtësi ose djegie plagë të hapura

Shkaku i duarve të ftohta, përveç dhimbje në një mjedis të ftohtë, më shpesh tregojnë për qarkullimin e dobët të enëve të gjakut në duar.

Shkaqet shtesë të duarve të ftohta përfshijnë: anemi diabet morth lupus Sëmundja e Reynoldit Sëmundja e Birger

Nëse jeni i shqetësuar për duart e ftohta vazhdimisht, vizitoni mjekun tuaj për një kontroll. Ai mund të kontrollojë nëse ajo është shkaktuar nga një qarkullim apo problem nervor. Qëllimi i terapisë eventuale është gjetja e shkakut. Ndryshimet në stilin e jetesës ose kushtet e punës mund të përmirësojnë simptomat ose shfaqjen e duarve të ftohta.

To Top