Uncategorized

Për 3 muaj, 61 foshnja të vdekura


Publikuar më:


Ilustrim

Ndërsa në tre muajt e fundit të vitit të kaluar ky numër ka qenë 52. Sipas një pjese të OJQ-ve, ky rezultat dëshpërues ndërlidhet me mungesën e kuadrit mjekësor në viset rurale dhe me kushtet e vështira në sallat e lindjes.

Nga Lidhja e Grave të Maqedonisë thonë se mungesa e sallave të lindjes, pajisjet joadekuate dhe mungesa e kuadrit profesional janë shkaqet për rritjen e numrit të vdekjeve të lehonave dhe foshnjave.

LSDM-ja opozitare në një reagim thotë se në Maqedoni vdesin tri herë më shumë foshnje se mesatarja në vendet e Ballkanit dhe BE-së, shkruan AM.

The post Për 3 muaj, 61 foshnja të vdekura appeared first on Lajminet.

Comments
To Top