Uncategorized

Panama Papers, ja emrat dhe kompanitë shqiptare


Publikuar më:


Panama Papers

Dokumentet i përkasin firmës ligjore me bazë në Panama, Mossack Fonseca që u zbuluan nga një burim anonim i njohur thjesht si “Joh Doe”. Dokumentet e publikuara zbulojnë pasuritë e fshehura të qindra politikanëve, zyrtarëve, ish-udhëheqësve të famshëm dhe yjeve sportive.

Pas publikimit të dokumenteve, kryeministri i Islandës Sigmundur Gunnlaugsson dha dorëheqjen, ndërsa si të përfshirë në këtë skandal u përmendën edhe kryeministri britanik David Cameron, Presidenti rus Valdimir Putin, ai i Ukrahinës Petro Pororshenko, ai i Argjentinës Mauricio Macri, ylli i futbollit Lionel Mesi, aktori Jackie Chan, regjisori spanjoll Petro Almodovar.

Ishte punonjësi i firmës “Mossack Finseca”, i njohur me emrin “John Doe” ai që i kaloi dokumentet sekrete gazetës gjermane “Sueddeutsche Zeitung” , e cila në total disponon rreth 11.5 milionë dokumente.

Në listën e dokumenteve dhe të dhënave të dala nga studio ligjore panameze Mossack Fonseca, ndodhen disa kompani shqiptare, aksionarë dhe përfitues të publikuara nga ICIJ.

Mes emrave shqiptarë është ai i Ismail Mulletit, një prej aksionarëve të kompanisë së markimit të karburanteve  “GFI Technologies” si dhe Petraq Shumka, Endrit Maloku, shkruan shqiptarja.

Ndërsa kompanitë e lidhura me Shqipërinë janë: OTM Tenedora de Marcas Sociedad Anónima dhe Oriental Industria Alimenticia OIA Sociedad Anónima.

Ja lista me emrat:

Pioneers Holding For Financial Investments Company (S.A.E.)

H.E. Mohammad Abdulla Ali Algergaëi

PETRAQ SHUMKA

SUNDEEP BANSAL

ERA BANSAL

H.E. Sheikh Sultan Bin Jassim Al-Thani

Gulf Injifa Company for General Trading & Contracting

REDËOOD INTERNATIONAL LTD.

Sheikh Hamed A Al Hamed

Viktor Johannes Xaver Alexander von Stechoë

Mansour Mohammed Al Rumaih

ENDRIT MALOKU

Huda Ali Al-Tahhan

GREENBELT LTD.

COUTINHO CARO & COMPANY INTERNATIONAL TRADING GMBH

Abdul Aziz bin Jassim bin Hamad Al Thani

SUN MINING LIMITED

Mr. Valter ARIAUDO

ELGALLAL AHMED

Mulleti Ismail

Mohammed Ahmed Bin-Himd

Shahnaz Qaedi and Ayman Hasan Said

Kompani të lidhura me Shqipërinë

OTM Tenedora de Marcas Sociedad Anónima

Oriental Industria Alimenticia OIA Sociedad Anónima

Adresat e lidhura me Shqipërinë

33 Rexhep Talaj Korce Albania

408; Al Adiyat Bldg. 2; Al Barsha

Al Bateen Palace

Al Doha Compound; Villa 29; Al Dafina Area; 63 Al Shamiraya Street

Al-Jazeera Al Hamra Ras Al Khaimah

Al Shark Koweit – Mubarak Al Kabir Street

calle Walter-Kolb-strasse 5-7; 60594 Frankfurt; Alemania

Flat 3, Al Batra Residence

Ibn Batuta Street H. No. 53 Al Malaz Riyadh 11511 K.S.A.

Palmaille 67; 22767 Hamburgo; Alemania

PLOT 16/8 NYERENE ROAD; DAR ES SALAAM; TAZANIA

P.O. Box 31291, Al-Jazeera Al Hamra Ras Al Khaimah

Rafaelo AP. 5; Shengjin Lezhe; Albanie

RR ALI DEMI PRANE XHAMISE SE TIRANE

shareh al rabih

Shk Abdul Aziz bin Jassim bin Hamad Al Thani

Str. Murat Toptani; Eurocol Business Centre; 2nd Floor; Tirana; Albania.

Villa 150; Streeet 2/D; Al Manara

Villa No16 Al Khayal Street, Al Rowdah Dist Jeddah 21411

Oriental Industria Alimenticia OIA Sociedad Anónima SAN JOSE-SAN JOSE, SABANA NORTE DEL RESTAURANTE ROSTIPOLLOS CIEN METROS AL NORTE Y CIEN AL ESTE EDIFICIO NUEVA

OTM Tenedora de Marcas Sociedad Anónima SAN JOSE-SAN JOSE, SABANA NORTE DEL RESTAURANTE ROSTIPOLLOS CIEN METROS AL NORTE Y CIEN AL ESTE EDIFICIO NUEVA

169 Al Oroba Street

281 Al Khwaneej First,

Sipas ICIJ dokumentet e publikuara nuk do të përfshijnë të dhënat e llogarive bankare dhe transaksioneve financiare, email dhe korrespondenca të tjera, pasaporta dhe numrat e telefonit.  –

The post Panama Papers, ja emrat dhe kompanitë shqiptare appeared first on Lajminet.

Comments
To Top