Uncategorized

Nuk ka drejtësi për “21 janarin”, mbyllet procesi gjyqësor


Publikuar më:


21 Janari, Tirane

Gjykata e Lartë rrëzoi kërkesën e Prokurorisë së Përgjithshme për përsëritje të procesit, e cila këmbënguli edhe në shkallën e fundit të gjyqësorit për të zbardhur të vërtetën për “21 Janarin”, duke dënuar me 23 vjet burgim për Ndrea Prendin dhe 25 vjet për Agim Llupon.

Kështu kolegji Penal, i përbërë nga Edmond Islamaj, Artan Zeneli, Aleksandër Muskaj, Guxim Zenelaj dhe Shkëlzen Selimi lanë në fuqi vendimin e gjykatës së Apelit Tiranë. Vendimi i Apelit u dha në vitin 2013 dhe dha dënimin me një vit burgim për ish-komandantin e Gardës së Republikës, Ndrea Prendi dhe dënimin me 3 vjet burgim për ish-gardistin Agim Llupo.

Ndërkohë, shoferi i ish-komandantit, Margarit Kume u shpall i pafajshëm.

Vendimi i sotëm i Gjykatës së Apelit shënon mbylljen përfundimtare në sistemin gjyqësor të kësaj çështjeje të rëndë kriminale dhe me prapavijë politike.

The post Nuk ka drejtësi për “21 janarin”, mbyllet procesi gjyqësor appeared first on Lajminet.

Comments
To Top