Uncategorized

Një dekadë shtet malazez


Publikuar më:


Festimet e përvjetorit, Arkiv

Më 21 maj të vitit 2006 55,5 përqind të qytetarëve me anë të një referendumi u shprehën përpavarësinë e Malit të Zi.

Referendumi i hapi rrugë pavarësisë së Malit të Zi që është shpallur më 3 qershor.

Ndërkohë që më 28 qershor të po atij viti Mali i Zi u bë anëtar i 192-të i Kombeve të Bashkuara, ndërsa më 11 maj 2007 anëtar i Këshillit të Evropës.

Me rastin e kësaj date të rëndësishme në Mal të Zi, 21 dhe 22 maj janë ditë jo pune në këtë shtet.

The post Një dekadë shtet malazez appeared first on Lajminet.

Comments
To Top