Ferizaj

Mbyllet përkohësisht tregu i kafshëve


Publikuar më:


Agjencioni i Veterinës ka urdhëruar autoritetet lokale të Ferizajt si dhe komunave tjera për aplikimin e masës së përkohshme të mbylljes së tregut të kafshëve, kjo për shkak të sëmundjes sëmundjes gungore të lëkurës që atakon lopët qumështore. Drejtori për Bujqësi i Ferizajt, Ismet Vranovci, ka konfirmuar lajmin për mbylljen e tregut, si masë preventive ndaj përhapjes së sëmundjes.
“Në Komunën e Ferizajt nuk kemi të evidentuar ndonjë rast, por AVUK-u po ndërmerr masat preventive, për të parandaluar depërtimin e kësaj sëmundjeje”, ka thënë Vranovci, ndërsa ka bërë me dije se deri më tani, sipas informatave. është regjistruar rasti i parë në Kamenicë.
Urdhëresa e AVUK-ut përmban një mori masash që duhet zbatuar në praktikë, që nga mbyllja e tregut e deri tek dezinfektimi i hapësirave ku raportohet sëmundja, përcaktimi i zonave të mbrojtura dhe mbikëqyrjes, ndalimi i lëvizjes së kafshëve etj.

13501905_997086473738530_3169576286434255190_n

Comments
To Top