Lajme

Luksemburgu ofron trajnime rreth implementimit të MSA-së


Publikuar më:


institucionet-nuk-e-din-euml-se-kush-do-ta-n-euml-nshkruaj-euml-msa-n-euml-video_hd

Sipas një komunikate të Ministrisë së Financave, në këtë takim temë thelbësore ishin zhvillimet e përgjithshme ekonomike në Kosovë, si dhe bashkëpunimi ekonomik në mes të dy vendeve, me theks të veçantë në sektorin e ujit, shëndetësisë, trajnimeve për aftësimin profesional (vocational trainings), si dhe trajnime në fushat tjera me interes për institucionet e Kosovës.

Ministri iFinancave i Luksemburgut, Pierre Gramegna ka vlerësuar lartë të arriturat ekonomike të Kosovës dhe ka shprehur përkrahjen e tij për vazhdimin e thellimit të bashkëpunimit ekonomik në mes të Kosovës dhe Luksemburgut.

Në këtë drejtim, Gramegna ka konfirmuar gatishmërinë e Qeverisë së Luksemburgu për t’i ndihmuar institucionet e Republikës së Kosovës, në veçanti Doganën, Administratën Tatimore të Kosovës dhe Doganës dhe Departamentin e PPP-së, me trajnime rreth implementimit të marrëveshjes sà « MSA.

Ministri Hoti po ashtu ka ftuar Gramegna për një vizitë zyrtare në Kosovë, e cila vizitë pritet të realizohet gjatë fundit të këtij viti./KosovaPress/

Comments
To Top