Lajme

Llashtica kujton masakrën dhe drejtësinë e vonuar


Publikuar më:


ll

Banorët e Llashticës ka 17 vite që presin ndonjë lajm për të hetuar masakrën e këtij fshati ku u vranë, u pushkatuan dhe u ekzekutuan e u djegën për së gjalli 13 civil të pafajshëm.

Llashtica kurrë nuk mori përgjigje as nga Haga, as nga Luis Arbur ish kryeprokurore e Hagës, as nga policia e Prokuroria ndërkombëtare e vendore.

Fatkeqësisht asnjë dëshmitarë i Llashticës nuk ishte ftuar të dëshmojë në Hagë, përkundër premtimit nga Luis Arbur ish kryeprokurore e Tribunalit të Hagës. Ndonëse gjithçka rreth masakrës në Llashticë ishte e përpiluar duke filluar nga deklaratat e dëshmitarëve, skicat nga vendi i ngjarjes, fotografimet e vendit të krimit dhe video regjistrimet, megjithatë hetime zyrtare nga asnjë organ hetues nuk është zhvilluar deri më sot.

 

Comments
To Top