Uncategorized

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë kërkon vëzhgim ndërkombëtar të zgjedhjeve


Publikuar më:


Trajko Veljanoski, kryetare i Kuvednit te Maqedonise

​Veljanoski, konform kompetencave kushtetuese dhe ligjore, dje nënshkroi vendim për shpallje të zgjedhjeve të parakohshme të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, të cilat do të mbahen më 5 qershor të vitit 2016, njofton Alsat M.

Në kodin zgjedhor, në nenet 161 dhe 162, është parashikuar se gjithë procesi zgjedhor mund ta monitorojnë oganizata ndërkombëtare dhe përfaqësues të vendeve të huaja dhe shoqata civile të regjistruara vendore dhe të huaja, në statutet e të cilave është përfshirë parimi i mbrojtjes së të drejtave të njeriut./ lajmi.net.

The post Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë kërkon vëzhgim ndërkombëtar të zgjedhjeve appeared first on Lajminet.

Comments
To Top