Uncategorized

Kriza politike lë në harresë problemet e shqiptarëve


Publikuar më:


Për më tepër se një vit gjithë vëmendja është përqendruar në zbatimin e Marrëveshjes së Përzhinës, ku nuk janë përfshirë kërkesat për avancimin e të drejtave kombëtare të shqiptarëve.

Analistët, vlerësojnë se shqiptarët do të paguajnë faturën më të lartë pasi problemet e tyre rrezikojnë të mbetet gjatë kohë jashtë agjendës së drejtuesve të vendit.

Para shpërthimit të krizës së fundit, debati për diskriminimin e shqiptarëve ishte shumë më aktual për dallim nga muajt e fundit kur temë kryesore janë bërë kushtet për zgjedhje demokratike dhe depolitizimi i institucioneve.

Në marrëveshjen politike për zgjidhjen e krizës që u arrit vitin e kaluar, nuk u përshinë temat si zyrtarizmi i plotë i gjuhës shqipe, deetnizimi i simboleve kombëtare, ndarja e proporcionale e buxhetit apo vendimmarrja me konsensus.

The post Kriza politike lë në harresë problemet e shqiptarëve appeared first on Lajminet.

Comments
To Top