Lajme

Femrat e para në linjën e frontin për Ushtrinë Amerikane


Publikuar më:


ushtaret-690x380

22 femra janë të parat në histori të cilat do të rekrutohen si ushtare në linjën e frontit në ushtrinë amerikane.

Kjo vjen pas shumë ndryshimeve në rregullore, të cilat po e përmbyllin boshllëkun gjinor, shkruan The Independent, transmeton Klan Kosova.

Sipas raportimeve të ushtrisë amerikane, këto 22 femra janë në përfundim të trajnimit të tyre për luftare në front.  Pas disa javësh do të fitojnë gradën Nënkolonel dhe do të jenë në krye të rreth 40 trupave ushtarake.

Edhepse pritjet për aplikim nga femrat ishin të vogla, Trupa

Comments
To Top