Uncategorized

Bosnja thirrje për ndalimin e referendumit në Republikën Serbe


Publikuar më:


“Ju bëjmë thirrje publikisht që në ditët e ardhshme me urgjencë të organizoni bisedë me të gjitha partitë politike që nuk kanë marrë pjesë në marrjen e vendimit anti-Dayton dhe kundërkushtetues për mbajtjen e referendumit në entitetin e RS të Bosnjë Hercegovinës”.

“Mbledhjen e kërkojmë me qëllim të vlerësimit të goditjes më të rëndë dhe më të rrezikshme mbi marrëveshjen e paqes të Dayton-it dhe Kushtetutën e BeH, që prej nënshkrimit të saj e deri sot’, thuhet në thirrjen që e kanë nënshkruar 10 deputetë.

Kuvendi popullor i Republikës Serbe ka miratuar më 15 korrik, në një mbledhje të jashtëzakonshme vendimin për shpalljen e refeendumit për Ditën e Republikës Serbe. (REL)

.

Comments
To Top