Shëndetësi

Benefitet e çajit të gjelbërt


Publikuar më:


Çaji i gjelbërt është padyshim një nga pijet më të shëndetshme, e cila sjellë shumë benefite për trupin e njeriut.

Kjo lloj pije përmban një dozë kafeine, e cila ndihmon në zgjimin në mëngjes. 

Çaji i gjelbërt mund të jetë një zëvendësues shumë i mirë i kafes në mëngjes.

Gjithashtu kjo pije është shumë e dobishme kundër diabetit. Sipas disa studimeve është konstatuar se ata që pinë çajin e gjelbërt kishin më të reduktuar nivelin e sheqerit në gjak dhe të insulinës.

Çaji i gjelbërt përmban gjithashtu një antioksidant të njohur si EGCG, i cili mbron trurin, sistemin nervor dhe zemrën.

To Top