Uncategorized

BE-ja i ndanë 96 milionë euro për lidhjen hekurudhore Kosovë-Shqipëri-Serbi


Publikuar më:


 

Komisionari për Zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn, ka thënë se dalja e Britanisë nga BE-ja nuk nënkupton ndalimin e zgjerimit të BE-së.

Hahn, duke folur në forumin biznesor në kuadër të Samitit për Ballkanin Perëndimor në Paris, ka thënë se perspektiva e anëtarësimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE do të vazhdojë tutje, pavarësisht se BE-ja ka hyrë në një fazë të vështirë, transmeton lajmi.net.

“Kemi vendosur të sigurojmë 96 milionë euro për tre projekte të infrastrukturës hekurudhore në Serbi, Shqipëri dhe Kosovë”, ka thënë Hahn.

“Fakti që ballafaqohemi me largimin e një vendi nuk do të thotë fund i procesit të zgjerimit”, ka shtuar ai.

Britania e Madhe, në referendumin e 23 qershorit, ka vendosur të braktisë BE-në, pas më shumë se 40 vjetësh anëtarësi. /Lajmi.net/

Më herët, Silanoviq tha se tashmë projekti për autostradën Prishtinë-Nish është gati.

Projekti i autostradës Prishtinë-Nish është gati, së shpejti fillojnë punimet

.

Comments
To Top