Lajme

Ilazi: Biseduam me delegacion gjerman për koordinimin e përkrahjes ndërkombëtare për zhvillim në Kosovë


Publikuar më:


Gjermania është njëri prej donatorëve më të madh për Kosovën. Që nga viti 1999, Gjermania ka dhënë më shumë se 480 milion euro për masat e ndihmës emergjente, ndihmën humanitare dhe projekte teknike dhe bashkëpunimin financiar. Në vitin 2015 Gjermania ka përkrahur Kosovën me një total prej 42.1 milionë euro. Bashkëpunimi për Zhvillim fokusohet në sektorët e mëposhtëm: Administrata publike, demokratizimi dhe shoqëria civile; edukim themelor; Zhvillimi i infrastrukturës, në veçanti administrimi ujit dhe furnizimit me energji elektrike; dhe Zhvillimi i qëndrueshëm ekonomik dhe promovimin e punësimit.

“Unë kisha kënaqësinë të pres një delegacion nga Ministria e Zhvillimit dhe Bashkëpunimit Ekonomik nga Gjermania me të cilët diskutuam për mënyrat se si mund të avancojmë më shumë koordinimin e përkrahjes ndërkombëtare për zhvillim në Kosovë” ka thënë Ramadan Ilazi, zëvendës ministër për Inyegrime Evropiane.

Comments
To Top