Lajme

Veseli: Ndëshkime të ashpra për rastet e fundit që kanë ndodhur me nepotizmin


Publikuar më:


Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka thënë sot se Agjencia Kundër Korrupsion po bën një punë të mirë dhe apolitike, prandaj edhe do të ketë përkrahjen e të gjitha institucioneve.

Gjatë një vizite në Agjencinë Kundër Korrupsionit, kryeparlamentari Veseli ka paralajmërur masa të ashpra ligjore në luftën kundër korrupsionit dhe nepotizmit.

Duke folur para mediave për luftën kundër korrupsionit dhe nepotizmit, Kryeparlamentari Veseli tha se këtyre dukurive do t’u shkohet deri në fund dhe nuk do të mbetet askush pa u ndëshkuar.

Kreu i Kuvendit tha se korrupsioni ka filluar të bëhet psikologjik brenda familjeve dhe duke i shkaktuar shtetit krizë të besimit.

“Prirjet e sëmura që nuk po ndalen dhe po duan ta vejnë në dyshim besimin në shtet, nuk do t’i tolerojmë dhe do t’u përgjigjemi siç duhet. Do të ndërmerren veprime dhe hapa për të ndërtuar politika dhe nxjerrë ligje të ashpra të cilat nuk janë parë asnjëherë në Kosovë”, theksoi Veseli.

Ai përsëriti që do ketë ndëshkime të ashpra edhe për rastet e fundit që kanë ndodhur me nepotizmin.

Shaip Havolli, drejtor i Agjencisë Kundër Korrupsionit, tha se Kuvendi i Kosovës dhe Ministria e Drejtësisë kanë dhënë kontribut të çmuar në zhvillimin e kësaj agjencie.

Ai tha se në takim u diskutua lidhur me rolin, punën dhe sfidat e agjencisë, arritjet gjatë këtij viti dhe zbatimin e Ligjit të ri antikorrupsion, por edhe të ligjeve të tjera që lidhen me këtë fushë.​

To Top