Ferizaj

Salihaj: Nuk do e votoj këtë variant të Demarkacionit


Publikuar më:


I ftuar në Ballë për Ballë në emisionin Ora e Fundit, ishte deputeti nga LDK-ja, Adem Salihaj me të cilin u diskutua në lidhje me qëndrimin e tij për marrëveshjen e Demarkacionit.

“Tani për tani është një lloj qetësie, nuk e di kur do të jetë seanca e ardhshme por deri më tani nuk ka asnjë ndryshim në çështjen e Demarkacionit, tani për tani qëndrimet mbesin ato që i kemi pasur, unë vazhdoj ta kem qëndrimin që Demarkacioni nuk është në rregull dhe duhet të rishikohet si proces në mënyrë që të bëhet përpjekje së bashku me Malin e Zi”.

“Në këtë variant nuk do e votoj”.

Salihaj, ka thënë se për çështjen e Demarkacionit ka biseduar me anëtarët e partisë së tij, mirëpo asnjëherë nuk ka pasur presion që ta votojë këtë formë të kësaj marrëveshje.

“Kemi pasur shumë biseda me strukturat e partisë në shumë nivele, bisedat kanë qenë korrekte, dashamirëse, nuk ka pasur shantazhe, ka pasur përpjekje që të na bindin që Demarkacioni është në rregull dhe faktet që janë marrë parasysh janë ato që janë të kadastrit”.

Ai ka thënë se asnjëra prej opsioneve, pra as miratimi e as mosmiratimi i kësaj marrëveshje nuk i bëjnë mirë Kosovës.

“Të dy variantet nuk janë të mira, edhe miratimi edhe mosmiratimi i sjellin dëme Kosovës”.

“E keqja më e vogël është nëse nuk miratohet, se sa të miratohet”.

Ai ka thënë se vazhdon të jetë prapa mendimit që koalicioni me PDK, nuk është dashur të ndodhte.

“Unë kam qenë kundër koalicionit, gjithmonë e kam pohuar nuk e kam ndryshuar këtë qëndrim, ne kemi fituar vota duke thënë se nuk do bëjmë koalicion me PDK-në”.

“Unë nuk kam simpati për këtë koalicion dhe qeverisje, sado që mund të themi të jemi real se korrupsioni nuk është sikur ka qenë në qeverisjen e Thaçit. Mustafa disa e ka ndaluar atë trend negativ, por aspekti negativ i gjithë kësaj është se ne ja kemi mundësuar një vazhdim të qeverisjes një strukture që sipas mendimi tim nuk i bënë mirë Kosovës dhe nuk është dashur të jetë në pushtet”.

Salihaj ka thënë se është i bindur se LDK-ja ka pësuar në elektorat pasi ka bërë koalicion me PDK-në.

Ai gjithashtu ka thënë se premtimet e fushatës natyrisht që nuk janë arritur, pasi për një mandat nuk mund të realizohen të gjithë ato premtime.

“Premtimet e fushatës nuk mund të bëhen asnjëherë në tërësi, nëse është premtuar të punësohen 200 mijë nuk është mundur në katër vite”.

Duke folur për vrasjet e pasluftës, Salihaj ka thënë se nuk beson se do zbardhen.

“Natyrisht që deri më tani nuk janë zbardhur dhe unë nuk pres që të zbardhen”.

“Asnjë hap nuk ka mundur të bëhet sepse ato struktura që janë të involvuara në ato raste janë aty, e natyrisht që nuk do e zbulojnë vetveten”.

“Këto raste mund të zbulohen kur në Kosovë qeverisë një forcë që nuk ka lidhje me krimin”.

 

Comments
To Top