Lajme

Rusia-Turqisë: Ndale mbështetjen e terrorizmit


Publikuar më:


ministri-i-jahstem-rus

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov ka thënë sot se Turqia duhet të ndalojë ndërhyrjen e saj në punët e brendshme të kombeve tjera dhe mbështetjen e terrorizmit fqinjë, raporton Reuters.

“Në përgjithësi, është e rëndësishme për fqinjët tanë Turqinë që tani t`i japin fund përfshirjes së tyre në punët e brendshme të shteteve të tjera, qofshin ato Iraku apo Siria,” tha Lavrov, duke shtuar se ka fakte dhe prova të mjaftueshme se Turqia vazhdon këtë ndërhyrje dhe mbështet terrorizmin.

Lavrov-së ka thënë gjithashtu se deklarata e Ankarasë duke shprehur mbështetje të fortë për Azerbajxhanin në luftimin e përtërirë lidhur me shkëputjen e rajonitNagorno-Karabaku ishte “i njëanshëm”.

Comments
To Top