Lajme

Reforma në drejtësi, arrihet konsensusi për çështjet e mbetura


Publikuar më:


Pas më shumë se 6 orë negociata, palët kanë arritur konsensusin për reformën në drejtësi. Konsensusi është përshëndetur nga kryetari i Kuvendit, Ilir Meta.

Marrëveshja e arritur për formulën e përzgjedhjes së anëtarëve të institucioneve të tjera të drejtësisë është e njëjtë me atë të Vettingut.

Kështu, 5 nga 11 anëtarët e Këshillit të Lartë të Gjyqësorit dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë do të përzgjidhen nga një komision prej 5 anëtarësh në Parlament, 3 nga mazhoranca dhe dy nga opozita. Kandidati duhet të marrë 4 vota. Në qoftë se krijohet, atëherë përzgjedhja bëhet me short.

Comments
To Top