Lajme

Qytetarët e BE-së kanë frikë nga Brexit më shumë se britanezët


Publikuar më:


brexit

Qytetarët evropianë janë më të shqetësuar në lidhje me daljen e Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Europian sesa vetë britanezët.

Kjo është bërë e ditur nga një hulumtim i publikuar të mërkuren, transmeton koalb.com.

Anketa e kryer në pesë vende europiane ka zbuluar se 78% e gjermanëve, më shumë se dy të tretat e spanjollëve dhe gjashtë nga dhjetë francezë kanë kërkuar qëndrimin e Britanisë në BE.

Megjithatë, me 23 qershor britanezët do të votojnë nëse duan të mbesin pjesë e Bashkimit Europian, transmeton koalb.com.

Sipas sondazhit të publikuar të mërkurën, 40% e britanezëve presin që Britania të qëndrojë në BE, ndërsa 26% dëshirojnë të largohen nga Bashkimi Europian.

Qytetarët e vendeve të tjera të BE-së janë shprehur më optimist, ku 47% e gjermanëve, 48% e spanjollëve dhe 44% e polakëve mendojnë që Britania do të shmangë daljen e saj nga BE-ja.

Të pyetur në lidhje me pasojat e largimit nga BE, vetëm një e dhjeta e britanezëve thanë se ekonomia e BE-së do të përmisohet, ndërsa 38% mendojnë se do të përkeqësohet. /Koalb.com/

Comments
To Top