14,07,2024

Energjia e rëndësishme, zhvillimi ekonomik i paqëndrueshëm

Must Read

13015679_10153477075556611_6503211423557392381_n

Plot sfida ekonomike me të cilat ballafaqohet ekonomia kosovare u përmendën në konferencën rreth alternativave të zhvillimit ekonomik të Kosovës organizuar nga Aleanca për Ardhmërinë e kosovës.

Zhvillimi i sektorit të energjetikës në Kosovë u vlerësua tejet i rëndësishëm.

Pranvera Dobruna-Kryeziu ka vlerësuar se pavarësisht shumë projekteve të zhvillimit të energjisë së ripërtritshme, përdorimi i linjitit është alternativa më e mirë.

Në këtë konferencë ku po marrin pjesë edhe kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti e njohës të rrethanave ekonomike po diskutohet edhe për zhvillimin e arsimit e sektorëve të tjerë si shtysë të zhvillimit ekonomik.

Ahmeti ka deklaruar se vendit i duhet një rritje ekonomike 7 deri 10 për qind që vendi të merr hove zhvillimi.

Në këtë konferencë po merr pjesë edhe kreu i AAK-së Ramush Haradinaj i cili ekonominë dhe zhvillimin e saj e ka vlerësuar bazament për zhvillimin e gjithëmbarshëm të shtetit të Kosovës, njofton Klan Kosova.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Ferizaj – komunë e tretë me numrin më të madh të banorëve në Kosovë

109,345 është numri i banorëve të Komunës së Ferizajt, statistikë e publikuar sot nga Agjencia e Statistikave të Kosovës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img