Lajme

Paralajmëron NATO-ja: ISIS-i po planifikon sulme bërthamore në Evropë


Publikuar më:


sul

​Shteti Islamik (ISIS) po planifikon sulmet biologjike dhe bërthamore në Europë. Paralajmërimi ka ardhur nga ekspertë të sigurisë të NATO-s, shkruan The Telegraph.

Shefat e sigurisë thane se ekzistojnë “shqetësime të justifikuara” se grupi terrorist po përpiqet të marrë në dorë substanca që mund të përdoren për të krijuar armë biologjike, kimike dhe radioaktive.

“Ne e dimë se terroristët janë duke u përpjekur për të marrë këto substanca,”-tha Zëvendës Ndihmës Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Dr. Jamie Shea.

Sipas Shea, situata ka shumë gjasa që të përkeqësohet, ende pa u përmirësuar.

INTERPOL ofron një platformë globale nëpërmjet programit të saj CBRN (kimike, biologjike, radiologjike, nukleare dhe Eksplozivëve) për të forcuar kapacitetet rajonale në mbarë botën përmes mbështetjes hetimore.

Comments
To Top