Lajme

Nexhat Demaku lirohet nga akuza për shpërdorim detyre


Publikuar më:


Kryetari i Drenasit Nexhat Demaku dhe dy zyrtarët komunalë Ajet Demiri e Gani Halilaj janë liruar nga akuza për shpërdorim detyre.

Gjykata Themelore në Prishtinë shpalli të pafajshëm 3 të akuzuarit, pasi sipas saj nuk është vërtetuar aktakuza gjatë zhvillimit të procesit gjyqësor.

Demaku dhe zyrtarët komunalë të Drenasit Ajet Demiri e Gani Halilaj akuzoheshin në lidhje me një banesë që ishte pronë komunale, ndërsa komuna ia kishte dhënë çerdhes së qytetit.

Çerdhja pastaj banesën ia kishte ndarë të dëmtuarës së këtij procesi gjyqësor Zejnepe Buzhala, por ajo nuk mund ta shfrytëzonte atë, pasi këtë banesë e mbante Fadil Shishani.

Demaku akuzohej se në cilësinë e kryetarit të Komunës se Drenasit duke shfrytëzuar detyrën dhe autoritetin zyrtar, ka tejkaluar kompetencat kur ka lidhur kontratë me Fadil Shishanin si qiramarrës në prill të vitit 2009 për dhënien me qira të banesës në Rrugën “Skënderbeu”, raporton Kallxo.com.

Dy zyrtarët komunalë Ajet Demiri si drejtor i Drejtorisë për Planifikim Urban e Mbrojtje të Mjedisit dhe Gani Halilaj si zyrtar për çështje banesore në Komunën e Drenasit akuzoheshin se së bashku i kanë tejkaluar kompetencat duke nxjerrë aktvendim me të cilin e kanë detyruar të dëmtuarën Zejnepe Buzhala që së bashku me familje ta lirojë banesën.

Në qershor të vitit të kaluar gjatë një seance të përmbarimit rreth kësaj banese pati të shtëna nga të cilat u plagos një person.

Comments
To Top