Lajme

Merkel: Duhet parandaluar largimin e vendeve të tjera nga BE-ja


Publikuar më:


Kancelarja gjermane Angela Merkel njoftoi sot se është e nevojshme për të parandaluar anëtarët e tjerë të Bashkimit Evropian që të largohen nga Bashkimi Evropian. Sipas saj Britania e Madhe ka krijuar një lloj frike tek vendet e tjera të BE-së,të cilët mund të kërkojnë që të largohen nga familja e Bashkimit Evropian.

Ajo ishte në një takim të bordit të Unionit Demokratik Kristian (CDU), ku ka thënë se tani nuk është koha për të punuar në një thellim të shpejtë të bashkëpunimit ndërmjet shteteve anëtare të eurozonës, zbuluan dy pjesëmarrës anonim në seancë.

BE-ja duhet të jetë në vend për të adresuar çështjet me interes për qytetarët e kufijve të Bashkimit Evropian, të tilla si siguria, duke krijuar vende të reja pune dhe përmirësimin e sigurisë së brendshme, tha kancelaria gjermane.

Merkel ka shtuar gjithashtu se tregjet financiare ndërkombëtare janë shumë të shqetësuara se autoritete e BE-së mund të menaxhohen pasi që britanikët votuan që të largohen.

Comments
To Top