Lajme

Lahutari nga Rugova me Eposin shqiptar i bëri akademikët të qajnë (Video)


Publikuar më:


Ise Muriqi

Fjalët e kënduara aq bukur në lahutën antike:

“T’u shkimtë drita o mori han, Si nuk ma çove mua një fjalë, në lugje të verdha nuk ma cove, O Omeri i nanës”, kanë bërë të qajnë akademikët dhe ish-presidentin Alfred Moisu që ishte i pranishëm në akademinë e shkencave të Shqipërisë.

Isë Muriqi mbajtësi i traditës së eposit të lashtë të shqiptarëve në 6 breza gjyshërish e katragjyshërish ka qenë i ftuar me rastin e promovimit të çmimit Europa Nostra, që e çon eposin shqiptar drejt UNESCO-s.

Promovimi i “Eposit te kreshnikeve” në Akademinë e Shkencave te Shqipërisë është bërë me pjesëmarrjen e ministritë të arsimit të Kosovës Asim Bajrami, kryetarit të Akademise së Skencave të Shqipërisë Prof. Muzafer Korkuti, autorit të projektit për dosjen në UNESKO Pr. Dr. Zymer Nezirit dhe personalitete të politikes, artit, kulturës dhe shkencës nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi e më gjerë.

Comments
To Top