Lajme

Kthimi i xhihadistëve rrezikon të krijojë vatra konfliktesh në Tunizi


Publikuar më:


 

“Rikthimi në Tunizi i terroristëve që vijnë nga zonat e tensionuara është alarmante dhe mund të krijojë një situatë si në Somali për vendin”, theksoi në një komunikatë sindikata kombëtare e forcave të siguris së brendshme.

Këta xhihadistë që kanë luftuar kryesisht në Irak, Siri dhe Libi kanë marrë një përgatitje ushtarake dhe kanë mësuar të përdorin të gjitha llojet e armëve të sofistikuara të luftës”, thekson sindikata.

“Këta xhihadistë mund t’i bashkohen qelizave të fjetura në vend dhe pranimi i kthimit të tyre mund të kontribuojë në zgjerimin e rrethit të terrorizmit”, paralajmëruan ata.

Tunizia numëron më shumë se 5 000 shtetas në rradhët e organizatave xhihadiste jashtë vendit dhe prespektiva e kthimit të tyre po ngjall një shqetësim në rritje

 

.

Comments
To Top