Ferizaj

KEDS njofton se cilat vende do mbesin pa rrymë në rajonin e Ferizajt


Publikuar më:


Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

19.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jezerci (kodi: 40042003 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë), Zef Jubani (një pjesë); fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit linjor 10kV.

2.

Nga  NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja  10 [kV] Breza ( Kodi: 40044003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Hotel Breza dhe Junior, Vikendicat, Jazhinca, Sevce, Vërbishtica dhe bizniset private.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës, ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

3.

Nga NS 110/6[kV] Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6[kV] Glloboqicë (Kodi: 42000002 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Seçishtë, Fusha e Seçishtës, Glloboqicë, Gorancë, Hani Elezit (një pjesë), Krivenik, Lagja e Maliqëve (një pjesë), Lagja e Re dhe Rezhancë, si dhe rrugët: Të përndjekurve dhe një pjesë e rrugës Uçk.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

4.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bablaku Bizneset (kodi: 40041005)  nga ora 12:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Bablak, Babush, Babush i Ri, Cërnillë, Kojskë, Magj.Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Mirash, Prelez i Muhaxherëve (një pjesë), Surqinë, Tërn, Rubofc dhe një pjesë e Trim (Tërni).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike të tensionit të mesëm për  2 daljet e lartcekura- evitim rreziku.

5.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Betoni (kodi: 40041002)  nga ora 12:00 deri në ora  14:00

Vendet: rrugët: Bostonit, Brahim Ademi, Kadri Abazi. Fshatrat: Bublic, Dramjak, Kosinë, Llojza, Lloshkobare, Saraishtë dhe Slivovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike të tensionit të mesëm për 2 daljet e lartcekura – evitim rreziku.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

TS 35/10[kV] Magure (kodi: 41048002) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale dhe  Krojmire, Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torinë, Poturovc, Gllanicë, Harilaq, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi,  KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Transmetuesi, Feronikeli, Miniera Golesh, Aeroporti 2 si dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Punët shtesë sipas rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Kemi BREE – AEC KOSOVA_Wind Power.

To Top