Sport

Futbollisti i Azerbajxhanit: Kosovën nuk e duam, mirë që s’e njohim


Publikuar më:


Ish-mesfushori i Agdam “Karabakh”, tani agjenti i futbollit Bojan Iliç, i tha azerisport.com mendimin e tij për ndeshjen finale të ekipit të Azerbajxhanit në fazën e grupit të Divizionit D të Lidhjes së Kombeve në mes të Kosovës në Prishtinë (0: 4).

“Himni i Azerbajxhanit u vu, ndoshta për shkak të faktit se ju nuk e njihni këtë shtet. Njerëzit shumë të ashpër jetojnë atje. Kjo është arsyeja pse ne nuk i duam, për shkak të kësaj sjelljeje. Kjo situatë është e ngjashme me atë që po ndodh në Karabakun tuaj. Civilizimi është i çalë në Kosovë. Sa për ndeshjen, unë nuk di asgjë për këtë skuadër, pasi nuk po e shikojmë futbollin e serbëve. Ata nuk janë interesante për ne.

Mund të flas vetëm për futbollin e Azerbajxhanit, i cili është afër meje. Për fat të keq, arsyeja për humbjen qëndron në nivelin e lojtarëve. Në përgjithësi, ju keni atë të dobët, me përjashtim të disa lojtarëve. Për të njëjtën arsye, me suksesin e klubeve tuaja të Kupës Evropiane askush nuk është në kërkim në Evropë. Gurban Gurbanov ka nevojë për kohë dhe ngre ekipin kombëtar të Azerbajxhanit, ashtu siç bëri me Karabakun.

Ai dëshiron të fut një lojë në ekipin kombëtar. Por ai nuk është një magjistar që menjëherë të ndryshojë gjithçka për të mirë. Në një kohë të shkurtër ai vështirë se mund të ndryshonte asgjë. Kishte një ngritje të caktuar, po krijonin klube, stadiumet po ndërtoheshin, por sapo u dobësua ndihma financiare, shumë u rrëzuan. Ka stadiume në rajone, por nuk ka klube. Kjo është shumë keq, “tha Bojan Iliç.

To Top