Lajme

Flora Brovina dhunshëm do të sillet në Gjykatë


Publikuar më:


Flora Brovina

Kryetari i trupit gjykues në këtë çështje penale, Beqir Kalludra, ka bërë të ditur se do të lëshojë urdhëresë për ta sjellë me detyrim Brovinën për të dëshmuar në shqyrtimin e ardhshëm gjyqësor, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Këto deklarime gjyqtari Kalludra i ka bërë pasi që Brovina nuk e ka arsyetuar mungesën e saj në seancën, e cila ishte planifikuar të mbahet të mërkurën ndaj deputetëve të Lëvizjes “Vetëvendosje”.

Ndërkaq, mungesa e dëshmitares Brovina, por edhe e dy deputetëve të akuzuar, Albin Kurtit dhe Albulena Haxhiut, seanca gjyqësore do të shtyhen për datën 20 shkurt.

Sipas gjyqtarit Beqir Kalludra, mungesa e deputetëve është e arsyetuar sepse, sipas tij, ata gjenden në udhëtim zyrtar. Mirëpo, përveç deputetëve, në këtë seancë kanë munguar edhe dy dëshmitarët kryesorë, Blerta Deliu dhe Flora Brovina nga Partia Demokratike e Kosovës, të cilat po vlerësohen nga Gjykata si palë e dëmtuar.

Mirëpo, mungesa pa arsye e deputetes Flora Brovina për të dëshmuar në këtë seancë ka bërë që kryetari i trupit gjykues, Beqir Kalludra, të lëshojë urdhërese për ta sjellë me detyrim Brovinën për të dëshmuar në seancë e ardhshme gjyqësore.

E dëshmia ndaj kolegëve të saj deputetë e sidomos ndaj Albin Kurtit nuk po i pëlqen Flora Brovinës, me të cilin Brovina thotë se ka relacione të veçanta që nga koha kur ishin së bashku në burgjet e Serbisë.

.

Comments
To Top